VŘ č. OOP/003/2019 na prodej nemovitého majetku s následnou aukcí v k.ú. Krahulčí

ID (25107)

Stavby

26 000,00 Kč

Převzetí (převod vlastnického práva)
Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových
Bruntál
Realizovaný

Helena Puschnerová

553690140

helena.puschnerova@uzsvm.cz

Praskova 194/11, 746 55 Opava

Prodávaný majetek Pozemek • parcela č. stavební 23 o výměře 483 m2, zastavěná plocha a nádvoří, součástí je stavba: Krahulčí, č. p. 21, rodinný dům, stavba stojí na pozemku p. č.: stavební 23 včetně součástí, které tvoří výše uvedená budova a trvalé porosty v katastrálním území Krahulčí, obec Dětřichov nad Bystřicí, vedený u Katastrálního úřadu pro Moravskoslezský kraj, Katastrální pracoviště Bruntál a zapsaný na listu vlastnictví 60000. Popis prodávaného majetku Nemovitá věc se nachází v obci Dětřichov nad Bystřicí, část obce Krahulčí, která není s obcí stavebně srostlá, nachází se cca 3,5 km od jejího zastavěného území. Přístup k nemovité věci je z místní komunikace s bezprašným asfaltovým povrchem napojující se na silnici I. třídy č. I/45, která spojuje města Bruntál a Olomouc. V obci je pouze omezená občanská vybavenost. V rodinném domě se nachází byt 3+1 bez sociálního zařízení, v současné době neobyvatelný. Jedná se o nepodsklepenou, přízemní stavbu, zděnou ze smíšeného zdiva (kámen CPP) založenou na základových pásech z kamene (zřejmě bez funkční izolace proti zemní vlhkosti). Stropní konstrukce jsou zčásti tvořeny cihelnými klenbami a zčásti jsou dřevěné trámové. Zastřešení tvoří dřevěný vázaný krov, krytina je z osinkocementových šablon. Veškeré vnitřní vybavení stavby buď chybí, nebo je nefunkční. Stáří stavby bylo určeno odborným odhadem s přihlédnutím ke stavu a způsobu provedení jednotlivých stavebnětechnických prvků na min. 100 let. Stavba není delší dobu užívána, základní údržba nebyla dlouhodobě prováděna. Stavba jako celek je v havarijním stavu. Na konci své životnosti jsou všechny prvky krátkodobé i dlouhodobé životnosti, do stavby zatéká. Svislé obvodové zdivo je narušeno trhlinami, staticky narušeny jsou dřevěné rámové stropní konstrukce i nosná konstrukce krovu. V místě je pouze možnost napojení na zdroj elektrické energie. Na pozemku se nachází trvalé porosty (bříza, třešeň). V budově Krahulčí č. p. 21 se nachází bezcenné movité věci mající charakter odpadu, jejichž vyklizení si zajistí kupující na svoje náklady. Průkaz energetické náročnosti budovy Krahulčí č. p. 21 podle zákona č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií, ve znění pozdějších předpisů, se nevyžaduje, protože budova nesplňuje podmínky funkční budovy ve smyslu ustanovení § 2 odst. 1 písm. p) citovaného zákona, vzhledem ke skutečnosti, že v ní chybí napojení na rozvody energií a její vnitřní rozvody jsou neopravitelně poškozené, nebo zčásti nebo úplně chybí; povinnost průkazu energetické náročnosti budovy bude dopadat na vlastníka budovy po její provedené rekonstrukci.
Prohlídka prodávané nemovité věci se uskuteční na místě samém, a to po telefonické dohodě s Helenou Puschnerovou, tel.: 553 690 140.

Přiložené dokumenty k nabídce

Položky nabídky (2)

1. Pozemek

Pozemky
Pozemky - stavební
Krahulčí
parc.č. st. 23
483
1/1
parcela č. stavební 23 o výměře 483 m2, zastavěná plocha a nádvoří, součástí je stavba: Krahulčí, č. p. 21, rodinný dům, stavba stojí na pozemku p. č.: stavební 23 včetně součástí, které tvoří výše uvedená budova a trvalé porosty v katastrálním území Krahulčí, obec Dětřichov nad Bystřicí, vedený u Katastrálního úřadu pro Moravskoslezský kraj, Katastrální pracoviště Bruntál a zapsaný na listu vlastnictví 60000.
29.11.2022

2. Stavba

Stavby
Budovy-stavby - rodinný dům
Krahulčí
č.p. 21
3+1
1/1
Nemovitá věc se nachází v obci Dětřichov nad Bystřicí, část obce Krahulčí, která není s obcí stavebně srostlá, nachází se cca 3,5 km od jejího zastavěného území. Přístup k nemovité věci je z místní komunikace s bezprašným asfaltovým povrchem napojující se na silnici I. třídy č. I/45, která spojuje města Bruntál a Olomouc. V obci je pouze omezená občanská vybavenost. V rodinném domě se nachází byt 3+1 bez sociálního zařízení, v současné době neobyvatelný. Jedná se o nepodsklepenou, přízemní stavbu, zděnou ze smíšeného zdiva (kámen CPP) založenou na základových pásech z kamene (zřejmě bez funkční izolace proti zemní vlhkosti). Stropní konstrukce jsou zčásti tvořeny cihelnými klenbami a zčásti jsou dřevěné trámové. Zastřešení tvoří dřevěný vázaný krov, krytina je z osinkocementových šablon. Veškeré vnitřní vybavení stavby buď chybí, nebo je nefunkční. Stáří stavby bylo určeno odborným odhadem s přihlédnutím ke stavu a způsobu provedení jednotlivých stavebnětechnických prvků na min. 100 let. Stavba není delší dobu užívána, základní údržba nebyla dlouhodobě prováděna. Stavba jako celek je v havarijním stavu. Na konci své životnosti jsou všechny prvky krátkodobé i dlouhodobé životnosti, do stavby zatéká. Svislé obvodové zdivo je narušeno trhlinami, staticky narušeny jsou dřevěné rámové stropní konstrukce i nosná konstrukce krovu. V místě je pouze možnost napojení na zdroj elektrické energie. Na pozemku se nachází trvalé porosty (bříza, třešeň). V budově Krahulčí č. p. 21 se nachází bezcenné movité věci, jejichž vyklizení si zajistí kupující na svoje náklady. Průkaz energetické náročnosti budovy Krahulčí č. p. 21 podle zákona č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií, ve znění pozdějších předpisů, se nevyžaduje, protože budova nesplňuje podmínky funkční budovy ve smyslu ustanovení § 2 odst. 1 písm. p) citovaného zákona, vzhledem ke skutečnosti, že v ní chybí napojení na rozvody energií a její vnitřní rozvody jsou neopravitelně poškozené, nebo zčásti nebo úplně chybí; povinnost průkazu energetické náročnosti budovy bude dopadat na vlastníka budovy po její provedené rekonstrukci.
29.11.2022